Η πατρότητα είναι και γυναικείο δικαίωμα!

  • Επειδή οι μαμάδες, παντρεμένες ή χωρισμένες, που νοιάζονται για το καλό των παιδιών τους, ξέρουν ότι το καλύτερο γι’ αυτά είναι να έχουν και τους δύο τους γονείς ενεργά και θετικά αναμεμειγμένους στις ζωές τους.

women empowering men

  • Επειδή τα κορίτσια έχουν ανάγκη από τους μπαμπάδες τους, αλλά και να γνωρίσουν και να έχουν μια καλή σχέση με τους συγγενείς και τον κοινωνικό περίγυρο και των μπαμπάδων τους. Ένα τέτοιο δικαίωμα, έχουν και όλοι οι συγγενείς (π.χ. γιαγιάδες, αδερφές, θείες, ξαδέρφες…) ενός χωρισμένου μπαμπά. Έχουν δικαίωμα να αναπτύξουν μια καλή σχέση με το παιδί του …
  • Επειδή καμιά δε θα ήθελε ο γιος της, ο αδερφός της, ο εγγονός της, ο πατέρας της, να αντιμετωπιστεί ως γονιός “δεύτερης κατηγορίας”…
  • Επειδή οι γυναίκες που είναι τώρα δίπλα από ένα χωρισμένο μπαμπά, πρέπει να αναπτύξουν μια καλή σχέση με τα παιδιά του συντρόφου τους από τον προηγούμενό του γάμο … Επειδή τα παιδιά από το νέο γάμο του μπαμπά, πρέπει να αναπτύξουν μια καλή σχέση με τα ετεροθαλή αδέρφια τους.
  • Επειδή όταν ενδυναμώνουμε την πατρότητα (όπως και τη μητρότητα) δημιουργούμε μια καλύτερη κοινωνία για όλους!

 

Γι’ αυτό κι εμείς, στο Cyprus Fatherhood Initiative, δεν είμαστε μόνο “άντρες” ή μόνο “χωρισμένοι άντρες”. Είμαστε και γυναίκες, παντρεμένες και χωρισμένες, είμαστε και γιαγιάδες, είμαστε και κόρες … Κι αυτό επειδή η πατρότητα, είναι και γυναικείο δικαίωμα!