“Το να έχεις μόνο τον ένα γονιό επειδή στο επιβάλλουν, είναι το πιο άθλιο πράγμα στη ζωή ενός παιδιού!”

Μήνυμα από ένα παιδί χωρισμένων γονιών …

 

“Γεια σας! Μόλις είδα αFather holding daughter at beachυτή τη σελίδα. Είδα τις φωτογραφίες που έχετε ανεβάσει. Όλα είναι τόσο σωστά! Τα περισσότερα παιδιά βιώνουν άσχημες καταστάσεις μετά το χωρισμό… Το να έχεις μόνο τον ένα γονιό δίπλα σου επειδή στο επιβάλλουν, είναι το πιο άθλιο πράγμα στη ζωή ενός παιδιού. Είμαι στην εφηβεία. Σου έρχονται νεύρα και κατάθλιψη από ένα χωρισμό. Δεν μπορείς να ξεσπάσεις πουθενά και στο τέλος καταλήγεις να κάνεις κακό στον εαυτό σου με διάφορους τρόπους. Σαν παιδί ζω κι εγώ το χωρισμό των γονιών μου. Πού να μιλήσω όμως; Στον εγωισμό τους; Στη λογική τους που θολώνει; Πάντως συγνώμη για την ενόχληση, απλά είδα τις φωτογραφίες σας και με άγγιξαν πολύ…

 

Δεν έχω φίλους με χωρισμένους γονείς και γι’ αυτό νιώθω πως δεν μπορεί να με καταλάβει κανείς. Ζω με τη μαμά μου. Τον μπαμπά μου τον βλέπω για 5-10 λεπτά τη βδομάδα. Σπάνια θα περάσουμε ώρα μαζί. Οι γονείς μου δεν έχουν καλή σχέση και η μαμά μου, μου έχει απαγορεύσει να βλέπω τον μπαμπά μου. Έχω τσακωθεί πολλές φορές μαζί της γι’ αυτό το θέμα, αλλά είμαι σε μια ηλικία που μπορώ έστω και λίγο να φέρω αντίρρηση και να δω λίγο τον μπαμπά μου, αλλά αν ήμουν πιο μικρή θα υπήρχε πρόβλημα.

 

Ο μπαμπάς μου είναι πολύ καλός και με προσέχει. Όποτε κλαίω, κλαίει κι αυτός μαζί μου. Όποτε δεν είμαι καλά, δεν είναι ούτε εκείνος και όποτε γελάω, γελάει κι εκείνος. Θέλει να με βλέπει πολύ, κι εγώ το ίδιο.

 

Πρέπει να είσαστε δυνατοί για τα παιδιά σας. Είσαστε σαν τους ήρωες σε κινούμενα σχέδια. Ξέρετε εσείς! 🙂 Μια συμβουλή μου: προσπαθήστε όσο μπορείτε να πηγαίνετε καλά με τη μαμά του παιδιού και να δείχνετε όσο μπορείτε αγάπη και να προσφέρετε όσα παραπάνω μπορείτε στα παιδιά σας. Όσο περισσότερο προσπαθείτε, τόσο περισσότερο θα “γυρίσει” μετά η κατάσταση σε αγάπη και μια μικρή αγκαλιά από το παιδί σας.”

Ε.